Vogelexcursie op Noordervroon

Op een camping van Mijn Lievelingsplek ontdek je Zeeland pas echt!
Heb je even geen inspiratie, dan kan je altijd bij de boerin terecht voor een leuke tip in de omgeving of een uitje wat je niet mag missen.

Speciaal voor haar gasten

Soms organiseert de stichting Mijn Lievelingsplek, een activiteit speciaal voor alle gasten die verblijven op een Lievelingsplek. In juli 2021 was dat het geval. Speciaal voor alle gasten van Mijn Lievelingsplek was er een mogelijkheid om de flora en fauna te ontdekken in natuurgebied Het Noordervroon te Westkapelle. Speciaal voor de gasten van Mijn Lievelingsplek kwam vogelkenner en gids Jan vroeg uit bed om hen mee te nemen op een educatieve vogelexcursie door het gebied onder aan de duinen.

Het Noordervroon is een vogelrijk gebed op het meest westelijke puntje van Walcheren. De unieke ligging is heel aantrekkelijk voor veel vogelsoorten om er te rusten of juist te foerageren op hun de weg naar het noorden of zuiden.

Vroege vogels

In de vroege ochtend verzamelden de geïnteresseerden zich op de parkeerplaats bij het natuurgebied. Uit allerlei hoeken van Walcheren sloten gasten aan om mee te wandelen en de vogels in het gebied te ontdekken. Ze werden ontvangen door Arrianne van Lievelingsplek de Vlegel en Joyce van Lievelingsplek de Visser. Voor elke gast was er een licht ontbijtje en een gezonde snack voor onderweg.

Na de uitleg van vogelman Jan ging de groep op pad. Gewapend met verrekijker en voorzien van stevige schoenen trokken ze het gebied in.
Vogelman Jan kent het gebied op zijn duimpje en weet welke vogelsoorten hier heen komen en langs vliegen. Met zijn telescoop kregen de deelnemers nog een beter zicht op de vogels in het gebied.

Naast de diversiteit aan vogelvrienden, legt vogelman Jan onder andere uit waar je online meer mogelijkheden kunt vinden om mee te kijken in het gebied en op de hoogte blijft van de aanwezige dieren van het moment. Links en app’s worden gedeeld.

Zeeuwse afsluiting

Na een wandeling van 2 uur en heel veel informatie te hebben ontvangen, keren de vogelaars terug naar de parkeerplaats. Daar drinkt de groep gezamenlijk nog een kopje koffie, dat uiteraard gepaard gaat met iets lekkers. Een Zeeuwse bolus hebben de wandelaars vanochtend zeker verdiend.

De deelnemers keren tevreden huiswaarts of liever naar hun vakantieadres. Ze kijken terug op een ochtend, die ze waarschijnlijk niet hadden meegemaakt als ergens anders zouden verblijven. Door een tip van de boerin van hun Lievelingsplek werden ze enthousiast. En nu vandaag hebben ze een uniek stukje Zeeland ontdekt!