Eilandgevoel op Schouwen-Duiveland

Het noordelijkst deel van de provincie Zeeland is Schouwen-Duiveland. Wie dit stukje Zeeland binnen komt rijden, beleeft absoluut het eilandgevoel. Schouwen-Duiveland is namelijk alleen bereikbaar via dammen of bruggen. Omringd door het water van de Noordzee, Oosterschelde en Grevelingen is het een prachtige omgeving voor een korter of langer verblijf.
Je bent er zomaar niet uitgekeken!

Schouwen-Duiveland heeft:

  • 20 kilometer aan stranden,
  • de langste duinovergang van Nederland,
  • schitterende natuurgebieden en
  • prachtige vergezichten in de polders.

Het eiland verkent u het beste te voet of op de fiets. Rond het hele eiland liggen goed geasfalteerde fietspaden. Als u die volgt, komt u zeker ook langs de Plompe Toren. De Plompe Toren is het  laatste overblijfsel van het dorp Koudekerke, wat in de 17e eeuw verdween. Ga zeker even de deur binnen en de trap op om een bijzonder  verhaal te beluisteren.

Wie geïnteresseerd is in de geschiedenis, moet zeker een bezoek brengen aan het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk.  In vier grote caissons wordt de Ramp van 1953 verteld, waarbij het hele eiland stond onder water en er veel slachtoffers vielen.
De periode na de ramp van 1953 betekende de start van de Deltawerken. Dijken werden opgehoogd, dammen aangelegd en de Oosterschelde werd afgesloten met de Stormvloedkering. Een technisch hoogstandje wat over de hele wereld indruk heeft gemaakt.  Alles over het Deltaplan wordt uitgelegd in Deltapark Neeltje Jans.

Parel aan de Oosterschelde

Dé Parel aan de Oosterschelde is de stad Zierikzee.
Met 500 monumenten is er binnen de grachten, op elke hoek en in iedere straat, tal van moois te zien. Beklim je met helder weer de Sint Lievens Monstertoren (ook wel de “Dikke Toren” genoemd), dan kijk je kilometers ver in alle richtingen. En heb je waarschijnlijk goed zicht op je eigen vakantiestek.

Vogelaars komen helemaal aan hun trekken in de natuurgebieden van Levensstrijd, Plan Tureluur en de Flaauwersinlagen.
Op een warme zomerdag is het heerlijk koel in de Domeinen van Westenschouwen.
Verblijft u liever op het water? Boek dan een zeehondensafari op de Oosterschelde of ga watersporten op de Grevelingen.

Kortom: je beleeft het op Schouwen-Duiveland!
We kunnen nog veel meer vertellen. Beter is om het zelf te ontdekken met als uitvalsbasis één van de twee Lievelingsplekken in deze regio: Lievelingsplek Akkerleven in Zonnemaire en Lievelingsplek d’Oute Poppe in Kerkwerve.