Volledig verzorgd op de fiets

De boot vanuit Vlissingen legt aan op het veerplein in Breskens. Fietsers vanuit Walcheren komen aan wal en melden zich bij de rode wapperende vlag op de parkeerplaats. De vlag is het startpunt van de fietsroute. Daar ontvangen de deelnemers de laatste informatie en gaan aan een 45 kilometer  lange fietstocht over Zeeuws-Vlaanderen beginnen.

Een mooi begin van de dag zorgt voor veel gezelligheid op de eerste pleisterplaats, Lievelingsplek De Boskreek.
Met een heerlijke kop koffie en een Groese papkoek worden de deelnemers ontvangen. De laatste instructies volgen, er kan nog een sanitaire stop gemaakt worden en daarna worden de fietsen gereed gemaakt voor het tweede traject in de richting van het westen.
Onbekende plaatsnamen als Scherpbier, Marolleput en Slikkenburg zoeven voorbij. Via dijkjes en enorme vergezichten worden de fietsers beloond met zicht op natuurgebied Het Zwin. Daar horen ook loslopende schapen bij en fietsen over wildroosters. Voor menig fietser een reden om even af te stappen.

Even afstappen

Niet alleen de schapen zorgen voor een rustmoment. De deelnemers zijn bijna bij de volgende pleisterplaats op Lievelingsplek De Couter.
Op de uitgestrekte camping aan de rand van Nederland is een Zeeuwse lunch gereed gemaakt. Broodjes vis of vissalade zorgen voor de inwendige mens.
Een kijkje op de camping is mogelijk en daar maken de veelal kamperende fietsliefhebbers graag gebruik van.

Het toetje

Na de lunch vervolgt de route langs Cadzand-Bad, over de zeedijk met uitzicht op Vlissingen via de Verdronken Zwarte Polder naar Lievelingsplek Het Platte Putje.
De kleine camping is niet alleen het toetje van de route, maar heeft ook gezorgd voor een toetje voor de deelnemers. Heerlijke ijsjes en verse aardbeien zorgen voor een prachtig slot aan de volledig verzorgde fietstocht over het onderste gedeelte van Zeeland.

Hierna is de weg naar de veerboot weer aan de beurt en zo wordt de thuisreis ingezet. Veel deelnemers kijken terug met verbazing. Verbazing over de prachtige route door een gebied waarvan zij vooraf hadden gedacht, dat het vooral plat en uitzichtloos zou zijn. De route heeft bewezen dat er veel verborgen pareltjes te vinden zijn op Zeeuws-Vlaanderen. Maar ook verbazing en lof voor de organisatie. De dames van Mijn Lievelingsplek zijn er in geslaagd om een volledig verzorgde fietstocht op touw te zetten. Geen lunchbox nodig, voor onderweg, de fietsers zijn enorm verwend, zonder extra kosten. Er gaat zelfs een leuk rood tasje mee de boot op, dat thuis nog eens wordt nagekeken en waar thuis over wordt verteld.

Een Zeeuwse herinnering is geboren.