Genieten op West-Zeeuws-Vlaanderen

De dames van Mijn Lievelingsplek willen niet alleen samen aandacht vragen voor hun leuke campings, maar willen ook de gasten zoveel mogelijk laten genieten van Zeeland. In elke regio is iets wat je gezien moet hebben als gast. De dames wijzen je daarnaast graag op de verborgen pareltjes in het Zeeuwse landschap.

Verborgen pareltjes

Zo’n pareltje kan een intiem restaurantje of afgelegen theetuin zijn, maar ook een mooi gedeelte van de streek of een rustig bosje in de buurt.
Met die gedachten in het achterhoofd organiseerden de campings in Zeeuws Vlaanderen voor de 2e keer een Lievelingsplek Fietsroute. Een route die de deelnemers kennis laat maken met de mooiste stukjes natuur, prachtige vergezichten en met gedreven ondernemers in het Zeeuws Vlaamse stukje van Zeeland

Het mooiste stukje Zeeuws Vlaanderen

In de vroege ochtend verzamelden de deelnemers zich op de parkeerplaats van het veerplein in Breskens. Auto’s met fietsen op de drager parkeerden er gratis. Fietsers kwamen met de veerboot vanuit Vlissingen. Bewoners uit de streek meldden zich op de fiets. Ze werden ontvangen door Astrid van Lievelingsplek Het Platte Putje. Astrid had voor elke deelnemer een tasje met inhoud klaar. In het tasje zaten tegoedbonnen voor de versnaperingen onderweg en natuurlijk de fietsroute.

Met de rode Lievelingsplek-tas startten de deelnemers aan de 45 km lange route. De eerste stop kwam voorspoedig; Lievelingsplek De Boskreek in Breskens was niet te missen. Rode ballonnen in hartvorm leidde de fietsers automatisch naar de schuur waar de familie Govaert gereed stond met een lekkere kop koffie en Groese papkoek. Op de splinternieuwe minicamping namen de deelnemers graag een kijkje. Daarna werd de route goed bekeken en de fietsroute hervat in de richting van Retranchement.

 

Zeeuwse lunch

Prachtige dijken met knotwilgen als routewijzers brachten de fietsers ver van de duinen in de richting van de Belgische grens. De grenspalen in ’t Zwin waren het bewijs. Na veel mooie polders, kleine dorpjes en een diversiteit aan woonhuizen doemde de rode vlag van Lievelingsplek De Couter op.

Enkele Vrienden van Mijn Lievelingsplek hadden zich daar verzameld om de fietsers te voorzien van een Zeeuwse lunch. Met de bonnetjes uit de tas kon men zelf de ingrediënten voor die lunch bepalen. De keuze was reuze. Van vissalade tot gerookte zalm, van verse paling tot broodje kaas…. alles was er.
Aan de picknicktafels werd de camping bekeken. Familie Buijsse hadden meerdere ruimtes open gesteld ter bezichtiging. Het privé-sanitair en de appartementen konden bekeken worden. En natuurlijk hebben veel fietsers tijdens hun sanitaire stop ook dat stukje van de camping geprobeerd.

Van de strak gemaaide grasmat vervolgde de route over een grindpad in de richting van Groede.
Het kerkje van Groede steeds in het zicht, maar eerst krulden de fietsers over de kleine dijkjes in en om de natuurgebieden. Dit stuk van de route leek zeker iets drukker dan het voorgaande deel, maar hier reden de deelnemers dan ook vlak langs het water.

Een tocht met een toetje

In de polders net voor Breskens wapperde opnieuw een rode vlag, een teken dat het derde rustpunt binnen bereik was. Een rustpunt bij Lievelingsplek Het Platte Putje waar de plaatselijke Vriend van Mijn Lievelingsplek het toetje van de tocht uitdeelde. Samen met een heerlijk bakje verse aardbeien werd dit toetje de kroon op het werk van de dames in Zeeuws Vlaanderen.

De weersvoorspellingen zorgden ervoor dat de deelnemers niet te lang in Groede bleven hangen. Velen keerden huiswaarts in de hoop te ontkomen aan de voorspelde buien. Voor menig deelnemer was dat een mislukte poging , want “huiswaarts” was in dit geval een Lievelingsplek op Walcheren. Een tocht met de veerboot moest nog gemaakt worden. In de ochtend hebben velen vertoeft aan het dek, maar deze keer zaten ze binnen.. want ook dat kan op de veerboot.

Op de veerboot is er tijd om even terug te kijken op de prachtige fietsroute van 45 km lang door de polders van West Zeeuws Vlaanderen.
Een fietstocht die ze niet zelf hadden kunnen bedenken. Een dagvullende en zeer complete activiteit. Door de tip van de boerin van hun Lievelingsplek werden ze attent gemaakt op deze fietstocht en al kijkend naar de kustlijn van Vlissingen werd geconcludeerd dat men kon terugkijken op een uitstekend georganiseerde, gezellige dag!

De deelnemers hebben een uniek stukje Zeeland ontdekt!