Stoofpot met kip

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1 el. bloem
  • 125 gr. crème fraîche
  • 2 bakjes champignons
  • 4 kipbouillon blokjes
  • 500 gram kipfilet
  • 50 gram roomboter
  • 2 sjalotten
  • 125 gram spekreepjes
  • verse peterselie
  • water
  • 8 winterpenen

Bereidingswijze:

Snipper de sjalotjes.
Snijd kipfilet en wortel in stukjes.

Verhit de heksenketel, bak de sjalotjes in een beetje roomboter. Voeg spekjes en champignons toe.
Voeg de rest van de boter toe samen met de kipfilet en wortels. Bak ze even mee.
Voeg de bloem toe en laat het mengsel garen.

Voeg voldoende water toe en de bouillonblokjes.
Half uur zachtjes pruttelen in de ketel en daarna crème fraîche toevoegen.

Als de kip zacht is en het mengsel gaar, dan peterselie erbij en de stoof is klaar om op te dienen!

Lievelingstip:

Vermenigvuldig het aantal ingrediënten evenredig en je smult heel gemakkelijk met meerdere mensen op de camping van dit gerecht.

–0–0–0–0–

We hebben nog meer Lievelingsgerecht voor u verzameld. Allemaal recepten die gemakkelijk uit te voeren zijn op de camping.
Hier vind je ze allemaal.
Heeft u zelf een lekker en gemakkelijk recept, dat u graag met medekampeerders wilt delen? Laat het ons weten en stuur het recept naar info@mijnlievelingsplek.nl

Eet smakelijk!